Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-content/themes/viewfinder/functions/widget-tweets.php on line 281
Scheepjeswol. - Ernst Yperlaan fotografieErnst Yperlaan fotografie

blog /

Scheepjeswol.

Voor een ouderwets merk, het Nederlandse merk Scheepjeswol maakt Marita Janssen een kruising Scheepjeswoltussen magazine  en book; een bookazine met de naam ‘Yarn” met nieuwe look en nieuwe ideeën.
Met de zee als bron van inspiratie is de eerste editie van dit halfjaarlijkse te verschijnen bookazine een feit. Zwierig zeewier en golvende patronen, de zee weerspiegelt in kleur en vorm. Het bevat mooie en duidelijk te volgen patronen voor haken, breien en macramé van diverse ontwerpsters; de Seaweed Shawl van Annelies Baes (Vicarno), de Aquarel Blanket van Atty  van Norel (Atty’s) en de gebreide Waves van Bernadette Ambergen (Berniolie) en nog veel meer. Naast patronen is het bookazine ook gevuld met inspirerende artikelen zoals een artikel over kunstenaar en schilder Marcel Schellekens die ik voor deze “Yarn” fotografeerde.

Schellekens laat met zijn werk zien dat eenvoudige dingen mooi kunnen zijn. Je wordt geraakt door de charme van alledaagse onderwerpen. Hij is geïnspireerd door strand, zee en de bijpassend luchten die vaak als thema in zijn werk terug keren.

Comments are closed.