Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-content/themes/viewfinder/functions/widget-tweets.php on line 281
Mijn eigen puber. - Ernst Yperlaan fotografieErnst Yperlaan fotografie

blog /

Mijn eigen puber.

Mijn puber belt mij op van zijn logeeradres in Schagen of ik hem niet even op wil halen. Ik zeg dat ik daar geen tijd voor heb.  Meteen reageert hij geprikkeld en ik probeer uit te vinden wat er aan de hand is. Ik informeer naar OV-chip, heeft hij geen saldo, kan hij even geld lenen daar, maar hij onderbreekt me: “ja halloooo, ik zit niet in Schagen om met jou te bellen, hoor” en verbreekt de verbinding om zijn moeder maar te gaan bellen over hetzelfde.

Wat is de puberbrein toch een exotisch en wonderlijke verschijnsel.  Misschien voor mij ook zo far out, omdat ik ben groot gebracht met de na-oorlogse zuinige en hardwerkende mentaliteit. Iets wat plaats gemaakt geeft voor “het kan niet op gevoel” en “het komt wel vanzelf” gevoel die mijn puber lijkt te hebben. “Pap, die kinderbijslag die jullie krijgen hè, die is eigenlijk van mij hoor” .

Dan maar eens even een journalistieke serie gemaakt over wat het betekent als je puber wel zin heeft in een ontbijt, een snack of en nachtlijk dineetje. Alles met de Iphone geschoten en geheel zonder ingrijpen, ordening en styling.

En kijk beslist even naar dit filmpje over de overgang van tiener naar puber. HILARISCH voor elke puber kenner!

Of google “Youtube Kevin the teenager” voor een feest van herkenning!

 

 

Comments are closed.