Deprecated: __autoload() is deprecated, use spl_autoload_register() instead in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-includes/compat.php on line 502

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yperla21/domains/ernstyperlaan.com/public_html/wp-content/themes/viewfinder/functions/widget-tweets.php on line 281
De buurtcamping. - Ernst Yperlaan fotografieErnst Yperlaan fotografie

blog /

De buurtcamping.

In 2013 bedacht Roderik Schaepman het concept “de buurtcamping”. Stadsparken die in de zomerperiode voor een paar dagen omgetoverd zouden worden in een camping voor buurtbewoners. Vond dus net weer plaats in aantal parken met hulp van een hoop vrijwilligers en enthousiastelingen.

Voor mensen die niet zo makkelijk op vakantie kunnen gaan en bewoners die andere buurtbewoners willen leren kennen. Zo werd vanuit een team van vrijwilligers eerst gestart met een paar parken in Amsterdam en wordt het initiatief nu breed gedragen en spreidt het zich langzaam uit naar andere steden en lijkt het merk en fenomeen “de buurtcamping” nu definitief en breed gedragen door te breken. Behalve dat ik alle jaren tot nu de foto’s voor de posters en verder publiciteit heb gemaakt, heb ik er vorige zomer ook gestaan met mijn tent.

Een gezellig weekend met spectaculaire storm. Die wel zorgde voor een flinke scheur in mijn tent die hopelijk weer gerepareerd is voor de grote vakantie! Zie daarin hoe de storm raasde en het bewijs dat ik er bij was in het filmpje hieronder waar ik rechts in de leger tent in de yoga klas zit. buurtcamping link Komende zomer is de “de buurtcamping” naast in Amsterdam en Utrecht nu ook in Tilburg, Eindhoven en Haarlem.

Buiten Roderik’s bedrijfje R&D dept. is hij actief op vele vlakken en initiatieven, last but not least zijn documentaire over de zijn depressieve vader, waarmee hij op een heel persoonlijke manier aandacht vraagt voor het onderwerp “depressiviteit” en het taboe daarop bespreekbaar maakt. Al lang liep hij rond met het idee om deze documentaire te maken, probeerde het zelf te gaan filmen, maar alles kwam pas in een stroomversnelling toen filmmaker Rogier Timmermans hem te hulp schoot. Het resultaat is een ontroerend document met tot slot een hernieuwde verbinding tussen het uiteengevallen gezin. Hoe geweldig is het om je meest kwetsbare kant onder ogen te zien en een film erover te maken.

Prachtig document dus kijken maar naar:  Ver van Daan.

Comments are closed.